Alla inlägg under mars 2023

Av Krister - 7 mars 2023 20:58



Vi fick en klar och solig förmiddag. Molnen tätnade allteftersom och vinden tilltog under motionsrundan i slottsområdet i Rosersberg. -5,5 minusgrader inledningsvis, temperaturen steg med några minusgrader under dagen. Vi mötte en yngre hundägare och ett äldre par i stövområdet, det var inte fler besökare än så idag vid den tidpunkten.


Jag ställde in besöket i Täby på eftermiddagen eftersom det hade utfärdats en orange varning för snöstormen som drar in över östra Svealand just nu. Så här i efterhand hade jag kunnat kört sträckan vid den tiden. Snöfallet med 12 m/s i vindbyarna, tilltog i halvåttatiden. Tog bilen till Lidl ikväll, köpte bland annat skivad Emmentalost, smörgåsrån och blåbär.



     





Av Krister - 6 mars 2023 21:14




Vi får nog räkna med trafiksvårigheter och strömavbrott med upp till 30 cm snö i östra Svealand och på andra håll i landet imorgon och på onsdag. Dagstemperaturen höll sig under minusstrecket, mellan -1 och -4 grader och växlande molnighet idag. Gjorde ett ärende i Väsby på eftermiddagen och deltog i en utbildning ikväll för förtroendevalda i Sigtuna kommun.


Tog några bilder från det inhägnade området Drivelab utbildningscenter i Arlandastad på eftermiddagen. Där finns också WE Hälsa och lunchrestaurangen Heat Express. Jag minns outletområdet när det var mer liv och rörelse än idag med klädbutiker och kaféer i mitten av nittiotalet.


Det pågår toppmöten på XPO i Arlandastad där EU:s försvars- bistånds- och handelsministrar deltar i morgon och några dagar framåt. Polisbevakningen i området påminde mig om det.




 

       












Av Krister - 5 mars 2023 23:23



Besökte söndagens gudstjänst på förmiddagen i Uppsala och tog efter kyrkfikat en kebabklämma på Kebabhouse vid torget i sällskap. Deltog i livsåskådningen klockan 18 och gjorde därför två turer från Märsta idag. På sena eftermiddagen föll snö som gjorde vägunderlaget osäkrare och trafiken gick långsammare.


Kompisen fick ett djupt sår på benet efter en halkolycka som orsakades av nysnön och en törn mot ett betongfundament ikväll. Flöt in i den intensiva tröga trafikrytmen med återvändande Vasaloppsbesökare raka motorvägen till Sollentuna sjukhus. Sollentuna närakut, eller snarare fjärrakut, stänger klockan 22, men dörren till besöksrummet stängs redan halvtimmen innan. Jag öppnade för två föräldrar som kom akut med sina barn i sista minuten. Läkarbesöket tog ungefär en halvtimme.

Vi fick en dagstemperatur mellan en plusgrad och -4,5 när jag ställde bilen i elvatiden.





   





Av Krister - 4 mars 2023 23:28


Det blåste 17 meter per sekund i vindbyarna idag, luften kändes kall, några enstaka plusgrader. Växlande molnighet och snöflingor som föll kortvarigt på eftermiddagen. Vi tog lördagsfikat på Espresso House i Väsby centrum, något lugnare när det gällde tillstömning av besökare i gallerian vid middagstid.

 

Jag försöker återgå till mina tidigare träningsrutiner, men igår fredag ringde en kompis som frågade om jag kunde hänga på till sinnesromässan och äta middag efteråt i församlingshemmet. Det fungerade inte tidsmässigt med träningstiden, jag gjorde passet i eftermiddags på Sats i Väsby.

Handlade på Coop i Bredden efter träningspasset, köpte ägg och kokosdryck, skaffade ett underställ på Stadium Outlet i Bredden.


Besökte en ekumenisk musikgudstjänst på Frälsningsarmén klockan 19 ikväll med fika efteråt. 



  

 






Av Krister - 3 mars 2023 21:25


Just nu visas utställningen "Kulturkoftor & Sagotröjor" i Vallentuna kulturhus. Jag reflekterade nog mest över Kurt Cobains kofta som det står utförligare om i länken https://regionmuseet.se/utställningar-med-artiklar/kurt-cobains-kofta/ 


Titelfiguren "Kapten Stofil" i den tecknade svenska serietidningen med samma namn, ser vi skymta i bild längst ned i hörnet klädd i kofta, hängslen och tofflor.

Ingmar Bergmans kofta uppmärksammas också i utställningen, som stilikon trogen en uppsättning plagg: kofta, rutig flanellskjorta, manchesterbyxor och basker. 

 


På tal om vädret fick vi inledningsvis en solig förmiddag som övergick tillfälligt i tilltagande molnighet med snöblandat regn, mellan två och fyra plusgrader.


   







Av Krister - 2 mars 2023 20:49


De soliga dagarna forsätter. Vi fick uppåt åtta plusgrader i eftermiddags och gjorde inköpen på Ö&B och Willy:s i Arninge handelsplats, men det fanns ingen motivation till fika efteråt idag.


Accu-Chek-stickorna som jag beställde på vårdcentralen i samband med mitt årliga besök hos diabetesläkaren, hämtades ut idag, två förpackningar. Nu var det Bring som levererade försändelsen och det till Mega Grocers på Tingvallavägen i Märsta. Utlämningsställen varierar över tid. Teststickorna är fortfarande kostnadsfria.

Jag tog ner julgardinerna i köksfönstret ikväll, i det senaste laget, men nu är det gjort.



 




Av Krister - 1 mars 2023 21:54



Vi bestämde oss för Wenngarn idag för att få omväxling. Solen sken  under utflykten och dagstemperaturen visade mellan två plusgrader vid halvtiotiden och uppåt sju plusgrader nu i kväll. Vi tog termosfikat på den solvarma slottsterassen. 

 

Numera packar jag ryggan med fika, det finns ändå inget kafé öppet längre i Wenngarn under vintersäsongen på vardagar. För ett antal år sedan fanns det två.  

Utsiktsplaten i naturreservatet Askarehage med utsikt över Garnviken. Platsen är skuggig så vi undvek att slå oss ner där.

 


             





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards