Alla inlägg under september 2016

Av Krister - 15 september 2016 18:26




Var in till Kista galleria idag och Teliabutiken där jag fick veta att min vattenskadade Sony Xperia E4g inte gick att reparera. Batteriet är dessutom inkapslat och åtdraget med åtta små stjärnskruvar i bakstycket, vilket innebär att det blir svårare att ta loss batteriet när mobilen blivit fuktskadad. Att lossa på batteriet är den första åtgärden man gör.  - Jag fick användning av min några år äldre Xperia och satte in samma sim-kort, men mycket av den senaste samtals- och medelandehistoriken har gått förlorad. En del merjobb blir det nu framöver med att leta efter telefonnummer. 





 



Av Krister - 15 september 2016 09:00




Snabbmatrestauranger som McDonalds, Max, Burger King och Sibylla och andra, har fått ett oförtjänt dåligt rykte om sig för att de säljer skräpmat, tycker jag. Särskilt Donken som har blivit något av ett skällsord när man pratar om fetma och amerikaniserad snabbmatkultur. -  I tisdags kväll beställde jag en ost- och baconburgare med räksallad på Sibylla, jag räknas som stamkund då jag använder 2 för 1 erbjudanden och får stämplar i stamgästkortet. Man kan se rejält fetlagda matgäster där också emellanåt, men de väljer inte som jag en mineralvatten, byter ut pommes frites mot sallad, och plockar bort den ena halvan av brödet på burgaren och lägger till räksallad. Det går hur bra som helst att behålla vikten med snabbmat om man tänker förnuftigt och i linje med lchf. 


Max restaurangerna har i sin meny Low carb burgare där brödet har bytts ut mot ett stort salladsblad, burgarna kan bli lite väl rinniga i den kombinationen. Brödet suger upp vätska. Vid ett tillfälle blev jag tillfrågad om jag ville ha pommes frites som tillval, men då hade det varit poänglöst med tanke på kolhydratinnehållet.

Hörde för en tid sedan att när en svensk familj ville ha en sallad med mineralvatten på en McDonalds-restaurang i Sydkarolina fick de svaret att de inte hade sallad i menyn, och vatten bara att diska i. Då kan det bli svårare att följa riktlinjerna. -


Ett Low Carbmål på Max i bild.





   












Av Krister - 14 september 2016 20:56




Sköt på 40 meters håll i kväll på bågskyttet. Man måste hålla blicken ett stycke över måltavlan, eller tapeten, för att träffa målet på så långt håll. Tapeten är fästad på en bock som kallas butt. Jag har ingen direkt vana att skjuta på så långt håll. Det börjar mörkna tidigare nu och ikväll var det så pass varmt att det räckte med t-tröja. Det är luftfuktigt och det gillar jag inte. 


Sony Xperian blev vattenskadad ikväll också. Batteriet ska tas ur men jag vet inte hur och var det sitter, kontrollampan lyser konstant röd och skiftar emellanåt i ljus blå nyans. Jag har min reservmobil, den lite äldre Xperian, men den måste jag sätta in ett nytt sim-kort i. Min lilla fossil, en Sony-Ericsson, får duga i morgon. Jag påminns om hur sårbart samhället har blivit då mycket av samhällets funktioner ska styras via smart-telefonerna, som inte tål fukt och kyla. Sedan måste den laddas ofta, man får ha laddaren intill sig vid sängen varje kväll för att den ska vara okej på morgonen.







Av Krister - 14 september 2016 14:24





Det finns i genomsnitt nio gånger fler bakterier på en bilratt jämfört med ringen på en offentlig toalettsits, visade en studie som publicerades i metrotidningen den 31 maj 2011. Allra värst är det i bilar där det äts mycket. Läget har förmodligen inte förbättrats på de senaste fem åren.

Är det inte bilrattar, träningsredskap och datortangentbord, så är det snuskiga varukorgar som har en bakterieflora i nivå med varuhusgolven. -  När svininfluensan härjade som mest skaffade jag mig en flaska alcogel som jag fortfarande har förvarad i bilen som handsprit, dessutom äter jag aldrig i bilen. Förresten, hur mycket innehåller då en rattmuff?


www.vibilagare.se/nyheter/ratten-smutsigare-an-toalettring-32258


När jag körde buss en gång i tiden, rengjorde jag ratten rutinmässigt eftersom det kunde vara många avbytare under ett arbetspass. I bland slarvade verkstaden med rengöringen.  -  Jag tror inte det är värre runt ratten än med annat, och lite skit tål vi väl om vi inte lider av ett försämrat immunförsvar.  Men man ska ju vara försiktig med slemhinnorna som ögon och näsa.






Av Krister - 13 september 2016 17:21




Pappersupplagan av Sats Magazin finns inte längre.  De gavs ut ungefär samtidigt som Friskis pressen tidigare. - Så är det alltså inte nu. Sedan årsskiftet är det slut med att hämta Sats medlemstidning i receptionen och gymkedjan satsar på digitala Sats Magasin istället. Ringde och frågade om det idag då det inte funnits någon information.  -  I början fick man tidningen med posten som Sats-medlem.  

 

Att scrolla på en nätsida ger förstås inte samma läsupplevelse som att känna på papperet, doften, och ta del av den tematiska layouten i en trycksak, det är det som är själva poängen med en tidskrift, tycker jag. Och så kan jag inte hitta någon ledarskribent i nättidningen. Det här handlar om att skära ner i budgeten. Jag tycker ju att man för 518 kronor i månaden i medlemsavgift borde få behålla en papperstidning som bara ges ut ett fåtal tillfällen om året. Snålt.  


I bild det senaste numret av Friskis pressen.






 




Av Krister - 12 september 2016 09:01




Idag firar alltså etiopier och eritrianer det nya året. Den etiopiska kalendern utgår från Jesu uppståndelse och nyåret infaller den 11:e eller den 12:e september vid skottår i den gregorianska kalendern. Blev inbjuden igår kväll till nyårsfirande hos etiopiska vänner. Injeran, den syrade typiska tunbrödpannkakan bakad på teffmjöl, eller hur man ska beskriva den, får man vara försiktig med i kolhydrathänseende. Det fungerar bättre med de kryddstarka köttsåserna med ägg och grönsaker.


Besökte S:ta Clara kyrka vid T-centralen i går förmiddag som är något av en väckelsekyrka med inslag av både frikyrklig och traditionell högkyrklig gudstjänstordning med både förkunnelse, lovsång och nattvard. Resväskor inklämda mellan bänkraderna är inte ovanligt att se. Det fanns några lediga platser att slå sig ner på, gudstjänsterna är välbesökta.  Att kyrkorna är de stora vinnarna då det gäller invandringen, ser vi också här. Gudstjänsterna avslutas med spontana applådåskor, stämningen är uppsluppen. Kaffet fick vi ta i kyrkbänken. - Utsikt från kulturhuset.







   




Av Krister - 11 september 2016 16:06




Besökte både kafé och slottsträdgård ute vid Ulrikdsal igår eftermiddag, denna fantastiskt fina och varma dag.  Det är självplock då det gäller både grönsaker och snittblommor just nu, och så arrangeras äppeldagar i månadsslutet här liksom på andra håll. - Ulriksdals stottsträdgård har också en restaurang med kafé i växthuset som brukar vara välbesökt beroende på väder.





         



Av Krister - 11 september 2016 01:14




Besökte årets kulturnatt i Uppsala i åttatiden igår kväll. Slog mig ner med en god vän på Café Årummet i de gröna persiska plyschfåtöljerna med lugn musik i bakgrunden för att komma undan det skräniga gatulivet en stund.  -  Och så ett besök på Upplandsmuseet med bland annat utställningen Badlif om badhusepoken i Öregrund och Östhammar.

 

Uppsala har blivit en mer attraktiv stad än vad jag växte upp med om man ser på utomhusmiljöerna. Och inte fullt så segregerad gällade uteliv och mötesplatser då studentnationerna skapar ett utanförskap för besökare utifrån som inte har kårleg. 



I dag firar etiopier och eritreaner nyåsafton. Och så åminnelsen av elfte september-attackerna 2001. 

 


 



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards