Alla inlägg under september 2016

Av Krister - 5 september 2016 23:00





En vän i min bekantskapskrets gick för några år sedan ned från 130 kilo till nuvarande 80 kilo genom lchf. Den här typen av vittnesbörd gillar jag. Han kommer att bespara sjukvården en massa skattemedel med en förbättrad hälsa och förmodligen ett längre och friskare liv.  -   Inte lika entusiastisk blir jag av att höra om personer som går ner i vikt genom bypassoperationer då det är operativa ingepp i kroppens organ det handlar om, och de komplikationer som kan uppkomma av det. Det handlar också om förslappad överskottshud som i värsta fall måste avlägsnas med plastikkirurgi, men det är inte lika roligt att prata om. Det gäller också om man går ner hastigt i vikt genom dieter.  Ju äldre man blir desto mindre elastisk blir ju huden.  Jag har väl klarat mig hyfsat bra från det då viktminskningen inte varit så stor.









Av Krister - 5 september 2016 16:24



Hörde i RadioUppland i eftermiddags om att den i media riksbekanta "Ensamma eken" på E4 i höjd med Läby, mellan Uppsala och Tierp,  har eldhärjats under lördagsnatten. Sånt tycker jag är trist. Nu framkom det inte i sändningen om eken har klarat sig. Sådant är ju intressant att få veta. Under mörka kvällar har jag haft den upplysta eken som ett uppskattat riktmärke på vägen hem från Tierp mot Arlanda. 



Av Krister - 4 september 2016 15:07



I samband med att Willy´s  butikslokaler har frächats upp, delades en pappkasse fylld med ett antal varor ut till allmänheten från butiken under lördagsförmiddagen. Ett kul initiativ. Det var två tjejer på trehjuliga paketcyklar som drog uppmärksamheten till sig med flaken fyllda med vita varukassar.  Teht fungerar i lchf hänseende och de saltade sötmandlarna i mix-påsen.  -  Om man nu ska se mellan fingrarna kan man ta lite av ostbågarna, det handlar om mängden man sätter i sig. Frukt ska ju ses som godis det också och intas i måttlig mängd.




 









Av Krister - 3 september 2016 20:53




Enligt bmi bär jag på 1,7 kg övervikt. Dessa värden är relativa och beror en del på muskelmassan. Den första dietisten som jag besökte sa att jag behövde gå ner till 70 kg. Det är för mycket. 77 kilo tycker jag känns bra. För eget vidkommande var viktresan förhållandevis lätt, varför göra det krångligare för sig än vad det behöver vara?

Läs innehållet på varorna du köper. Kolhydrater och socker får inte överstiga 5 g per 100 g. Ät fettrik mat. Jag rasade över tjugo kilo under dryga sju månader utan att tänka på det så särskilt mycket. Metoden heter lchf. Och låt den bli din livsstil. Gå gärna in på kostdoktorn.se för vidare vägledning. -  Tyvärr har även den rörelsen blivit alldeles för kommersialiserad. 


Det sägs att det är svårare att gå ner i vikt för personer som lever i familjeförhållanden än som singel, det ligger en del i det, men det är nog snarare karaktären det handlar om, diciplinen. Jag kostbehandlar min diabetes 2 och har normala blodsockervärden och normaliserat mitt blodtryck. Dessutom har balansen förbättrats.




Av Krister - 3 september 2016 17:20





Slog oss ner i stallkafét på Överjärva gård i förmiddags som ligger i höjd med Järva krog, ute vid golfanläggningen. Där brukar gästerna umgås över generationsgränserna för att inta en sallad med hembakt kaffebröd och pannkakor till ungarna. -  För egen del brukar det bara bli en kopp kaffe numera. Kafé- och restaurangmiljöerna återspeglar rätt bra det socioekonomiskt sett åtskilda samhälle vi lever i, då liksom nu, men på olika sätt. Här påminns vi om sekelskiftets hårda statarliv liksom borgarskapets priviligierade tillvaro.







  

    




Av Krister - 2 september 2016 09:34

 

 

Hej åter. Idag blir det ett antal hembesök för min del, dagen kan bli rätt sen beroende på  omständligheterna. Det handlar om möten med olika omsorgstagare.  

Hämtade förresten ut ett paket i en film- och godisbutik som har paketutlämning för Bring i veckan. Det är något nytt. Tidigare hämtades paketen enbart ut på Coop och Ica, men nu gäller det nog endast Postnords distribution som lämnas ut där.


Genom avreglering, bolagisering och sammanslagningar har post- och paketservicen blivit alltmer opålitlig. Nu har vi alltså flera utlämningsställen att hålla reda på. Butiken är förhållandevis liten och gör det svårare för personer med funktionshinder. Personalen hade ett rött infekterat öga som såg hemskt ut.  - Under sjuttiotalet talades det om blandekonomi, ett begrepp som mer eller mindre har övergivits inom socialdemokratin. -  Marknadsliberalisering.

 

 

 



Av Krister - 1 september 2016 22:25




Provade kavajer med en kompis idag, mest på skoj. Vi drar i stort samma storlekar. Det som skiljer oss åt är att han av princip inte sätter på sig kavajer större än 52. Det innebär att är det en kavaj som är något mindre i storleken och den stramar runt magen, väljar han ändå den mindre storleken som stramar och bär den oknäppt med förklaringen att man inte går med kavajer knäppta.  Jag tycker ju att man ska kunna knäppa en kavaj ledigt utan att den ska strama och väljer därför en större storlek. 


Kom att tänka på en släkting som medvetet köpte mindre jeansstorlekar för att kunna säga att hon kunde komma i ett par i storlek mindre, och sprättade ut dem i midjan efter köpet. Det är väl att lura sig själv ändå.




Av Krister - 1 september 2016 11:41





Såg i Transportstyrelsens registreringsbevis att det är sex år sedan som jag tog min nuvarande bil, en Kia Soul 2010 i bruk.  -  Att köpa en helt ny bil är ett av de mål som jag ville uppnå under min livstid. Det har blivit två nya  med åren. Den första nya bilen var en Fiat Brava 2001 och det kanske blir fler nya i framtiden.  - Fiaten blev något av en känslomässig nybilskick, men däremot infann den sig inte i min nuvarande Kia, kanske beroende på avsaknaden av nyblisdoft och bristande kvalitetskänsla i inredningsdetaljerna.


Det är designen som först och främst varit avgörande vid bilköpen. Diesel med kamkedja och 1,6 litersmotor var också viktigt vid det senaste bilköpet. Kian är rätt opraktisk med det korta, men höga lastutrymmet och den begränsade lastöppningen. Att byta frontglödlamporna tar bara några minuter.

Vad ni kan se av bilderna har jag kört över trettiosju tusen mil med Kian. 




 

    






    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards