Alla inlägg under april 2019

Av Krister - 22 april 2019 22:47





I flera år har jag kunnat tvätta tidigt på måndagsmornarna mellan sju och elva, men den rutinen fungerar inte nu. Det är en granne som pluggar in den tvättiden, och så har jag övriga förmiddagar upptagna numera. Bokade tvättiden mellan sju och tio ikväll, det blir en timme kortare tvättid. Nu var det en granne som hade blockerat dörren en halvtimme in på min tid, så kläderna blev inte riktigt torra när timern till torkskåpet slog av efter tio. 

 

Dessutom hade språket i displayen i torktumlaren ändrats till grekiska. Svabbade också golvet i tvättstugan som var nersmort med tvättpulver. Det är mycket som man kan reta upp sig på, särskilt när det inte tas någon större hänsyn till andra som drabbas av den här typen av beteenden.



 






 

Av Krister - 22 april 2019 18:02





Man skall väl befinna sig i Kungsträdgården nu när de japanska körsbärsträden slår ut i full blomsterprakt, men det räcker gott att betrakta skådespelet i Märsta centrum. Det var kanske tjugo mötesbesökare på den ekumeniska gudstjänsten idag. Med tanke på att det finns många församlingar i Sigtuna kommun, kan man tycka att intresset för ekumeniken kunde varit större. Däremot hade det samlats sextionio besökare på gårdagens påskgudstjänst i Valsta kyrka.

 

Har börjat ta mig an deklarationsuppgifterna nu med arbetsresorna i tjänsten som ska redovisas. Man drar sig för att ta i tu med det då det är ett riktigt tråkiggöra. Arbetsresorna har blivit kortare och färre med åren.



   







Av Krister - 21 april 2019 21:08



Får passa på att önska er läsare en fortsatt fin påskhelg, det härliga soliga helgvädret har gjort årets högtid till något utöver. Besökte den sena mässan i Valsta kyrka i går vid midnatt, uppskattningsvis blev vi uppåt trettiofem, kanske fyrtio personer, om nu antalet besökare är så viktigt. Svårare för de äldre som inte vågar sig ut i mörkret vid den tiden, många yngre besökare med skiftande kulturella bakgrunder. I förmiddags blev det ytterligare en påskgudstjänst, nu i Uppsala.




 








Av Krister - 21 april 2019 18:49



Att ta körkortet kan bli  flera tusen kronor dyrare om kraven på utbildningen höjs som bland annat Trafikverket föreslagit, enligt verkets egen analys. Det skall bland annat handla om två ledningstillfällen, vilket beräknas kosta 1 100 kronor för körkortsaspiranten. Och en utbyggnad av momentet Riskutbildning 2 som beräknas kosta 667 kronor, heter det vidare enligt TT.

 

Körkortet behöver ändå inte bli dyrare om aspiranterna blir mer förberedda vid uppkörningen, och slipper därmed betala för omprov, gissar chefen för förarprov på Trafikverket.

Det är något som jag stör mig över här. Eftersom körkortet är så pass dyrt att ta, chansar man ju förstås med att inte ta så många körlektioner.

Att ta körkort har blivit en klassfråga om vem som har råd att ta det eller inte. Höjs avgifterna ytterligare förstärks också de socioekonomiska klasskillnaderna.

 

Det går ju alltid bra att höja avgifter när andra skall betala.

Utan bilen stannar Sverige.

www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/korkortet-kan-bli-tusentals-kronor-dyrare





Av Krister - 20 april 2019 19:09



Just hemkommen från min systerdotter i Sävja söder om Uppsala. Det har blivit en trevlig tradition att jag äter påskmiddagen där. Brukar ta med mig några mineralvatten och tulpaner till påskbordet. Annars intogs påskkaffet i Sollentuna galleria. I bild en Sicilian Cannoli med chokladkräm som man får ta det försiktigt med, tycker att jag slarvar med sockerintaget just nu. 

 

Blodsockret ligger på 5,0 mmol/L. Borde väl ligga högre med tanke på att jag bara för någon timme sedan satte i mig av påskmaten och provsmakade marängtårtan. 

Påskafton är annars en dag som det inte händer så mycket i slutet av stilla veckan mellan krosfästelse och uppståndelse.

 

Det har varit en fantastiskt fin varm dag, vitsipporna har slagit ut längsmed den gamla Stockholmsvägen in mot Uppsala i eftermiddags.


Såg den katolska påskmässan från det upplysta Colosseum i Rom i går kväll, och besökte Arken på skärtorsdagskvällen. Evangelisten Martin Reén har en möteseserie under helgen på Arken. www.youtube.com/user/Arkentv  Konferensen sänds live just nu i skrivande stund.

Martin har blivit känd som en av de två missionärer som frisläpptes av de islamistiska terroristerna i Syrien vid den här tidpunkten för fyra år sedan.


Det finns mycket att besöka och uppleva nu under passionshögtiden för den som har ett kyrkligt intresse.



       








Av Krister - 19 april 2019 20:38




I dag visade kilometermätaren i Kian precis femtio tusen mil, inget man firar med tårta direkt, men bevisar ändå att det går att köra så pass långa sträckor för sådana som jag som tar utmaningen. Det intressanta är väl att man ser vad det är för delar som håller bilens livslängd ut. Har haft min Soul som enda ägare sedan 2010 och blir den bil som jag kommer att äga och köra längst sedan jag tog styrlappen. 


Ställde upp med starthjälp i Väsby i förmiddags, en ägare till en äldre BMW med dåligt bilbatteri. Dessutom hördes ett högt gnisslade från mototrummet från någon drivrem. Blev tillfrågad när jag löst parkeringsavgift, men sa att jag ville uträtta ärendet först, annars hade jag kanske fått lösa en ny avgift.



 





Av Krister - 18 april 2019 12:08




Italienska Amedei anses vara en av de förnämsta chokladtillverkarna. Skaffade några rutor på Chocolat i Boländerna, Uppsala, för några veckor sedan. Amedei Toscano Black 90%. Något sötbitter och syrlig eftersmak och avger kakaodoft i öppnad förpackning. Medelhård att bryta. Det framgår inte hur mycket kolhydrater chokladen innehåller, men Toscano Black 90 innehåller 28 gram varav sockerarter 9,45 gram per hundra. Mer information finns på deras hemsida - amedei.it


Chokladen är tillverkad av Trinitario- och Criollobönor. Trots den höga kakaohalten är det en mycket krämig choklad, med en långvarig smak som lämnar en ren smak i slutet. Den har en distinkt arom av rostat vitt bröd och vita blommor, lyder omdömet. Lite metallsmak från folieomslaget, tycker jag.

Styckepriset ligger på sju kronor. En kaka på 50 gram kostar mellan 69 och 72 kronor på nätet. 

Passar perfekt till en "balja lut", stoppa i fickan till utefiket, inte så kroppsnära nu när det blir varmare ute.



   







Av Krister - 17 april 2019 21:46

 

 

Tog en promenad i snabbt gångtempo vid Löwenströmska i förmiddags på något över en halvmil i en timme ungefär. Och en mugg "boxarolja" som min medspatserare uttryckte sig idag om muggen kaffe vi beställde på Shellmacken söder om Arlanda. Har aldrig hört uttrycket tidigare. Svettigt i solgasset och kyligt i skuggan, som igår. Displayen i bilen visade som högst på arton plusgrader i direkt solljus.

Fjärrvärmen stängs av nu när det blir varmare ute, och det blir kyligare i lägenheten. För att undvika spänningshuvudvärk drar jag på värmefläkten och får i sämsta fall ta på mig mössan för att skydda huvudet mot den svala inomhusklimatet. 

 

Och så en kaffe i Edsberg centrum senare under eftermiddagen, första riktiga utomhusfikat på kondis för säsongen. En liten biskvi med chokladkräm och en med smörkräm.



         






 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards