Alla inlägg under augusti 2016

Av Krister - 20 augusti 2016 14:34




Tog en utefika vid middagstid. Sommarvärme då solen låg på, men svalare och behagligare i skuggan. Diggiloo har showframträdanden ikväll i slottsparken med insläpp vid fem och med showstart kl. 19:00.  I stort sett var de flesta platserna slutsålda då vi frågade. Det kanske finns biljetter kvar om du snabbar dig på och bor i närheten. Bilder från idag.





       







Av Krister - 19 augusti 2016 23:41




En bekant gjorde ett återköp av de nyligen inköpta matbesticken idag. Anledningen var den fortkörningsbot som låg på 2000 spänn som Transportstyrelsen skickade i dagarna. Pengarna måste tas från något annat när inte  ekonomin klarar oförutsedda utgifter.  Överträdelsen var 6 km/h på femtiokilometerssträcka framför hastighetsövervakningskameran vid Roslags Kulla i slutet av juli. -  Jag kan ju tycka att två tusen spänn för en trafiköverträdelse på 6 km/h ligger lite väl i överkant.  


Jag minns att jag fick en bot på tolv hundra kronor, om jag minns rätt, för tio år sedan på femtioväg i Läby på gamla E4 mellan Uppsala och Tierp. Överträdelsen som dokumenterades från en av de ljusgrå lådorna var på 3 km/h. Någon fototeknisk bevisning fick jag inte, jag kunde ha överklagat men gjorde det inte. Kameran plockades ner i samband med att den nya motorvägen invigdes mellan Uppsala och Mehedeby 2007.






Av Krister - 18 augusti 2016 20:21



På Ikeas restaurang i Barkarby blev det en caesarsallad och skagenröra idag, tordag. Krutongerna fick vara, de är för hårda av erfarenhet och det kan kosta mer än vad det smakar, fick laga en trasig kindtand sist.  Annars fungerade det bra i lchf hänseende, men optimalt blir det inte. När kaffet är gratis eller kostar en femma kan man inte säga så mycket om smaken.




 

 





Av Krister - 18 augusti 2016 17:19



Fick kallelse till diabetesscreening av ögonen på Löwenströmska ögonklinik redan i slutet av juni och gjorde kontrollen, som tog en kvart att uföra, på förmiddagen idag. Det är min tredje screening, och något mer ska inte göras i år. Kontrollerna görs vartannat år, men jag vill ha tätare besök, åtminstone ett om året.


Den här gången slapp jag ta de pupillvidgande ögondropparna som innebär ljuskänslighet och försämrad syn under några timmar och olämplig att köra bil direkt efteråt. Rummet var rätt mörkt, så det fungerade bra ändå. -  Jag väntar fortfarande på en kallelse till ett första besök hos fotspecialist, men det tycks ta tid.

 



Av Krister - 17 augusti 2016 22:10




Har lagt märke till att ungdomar har börjat bära den modell av glasögonbågar som Mikael Wiehe har burit under alla år, eller Harry Potter, så även jag en period. -  Jag skaffade mina första runda proggbrillor i slutet av sjuttiotalet och bar dem fram till slutet av nittiotalet ungefär, jag skaffade mig flera par. Min syster fick något politiskt i blicken och sa högljutt att det var kommunistglasögon, men den politiska vinklingen tonades ner i och med att fler började bära bågen över lag. Man kunde variera utseendet på bågen genom att ta bort den tunna bruna plasten runt glasen, och bågen i guldmetall ser rätt aristokratisk ut, tycker jag.







 



 





Av Krister - 17 augusti 2016 11:50





Återigen blir vi påminda om i dagens nyhetsflöde att trängselavgifterna ger staten ett rejält kassatillskott. Trängselskatten i Göteborg och Stockholm drar in stora summor. Sedan 2009, under alliansregeringens tid, har Transportstyrelsen fått in över 8 miljarder kronor. En stor del, drygt 10 procent, utgörs av en straffavgift på en femhundring som skickas ut direkt om man inte betalar in avgiften i tid. Det är en ansenligt hög summa om det försummade beloppet nu ligger på en tjuga. I privata sammanhang skulle det kallas ocker, säger pressansvarig på Motormännen. 

 

För drygt tre år sedan föreslog dåvarande borgerliga regering en statlig utredning att avgiften skulle sänkas til 100 kronor. Förändringen skulle träda i kraft den 1 januari 2014, men att låta förslaget vila har staten kasserat in över 308 miljoner kronor.  -  Nuvarande vänsterregering är inte så mycket bättre.  Statssekreterare Leif Jacobsson på Finansdepartementer säger att inga förändringar förbereds just nu. Det ska finnas en avgift som gör att man verkligen betalar trängselskatten. Och tillägger att infrastruktursatsningar annars riskerar att frysa inne.  -  Det räcker alltså inte med att parkeringsbolag med nollavtal jagar kunder vid köpcentran med blåslampa för att man råkat glömma lägga fram parkeringsskivan synlig i framrutan och med rätt inställd tid. Och så har vi dessa fartkamror att hålla reda på.  -   Jag har funderat över varför en parkeringsbot ska betalas inom åtta dagar. Det är lite väl snävt.








Av Krister - 16 augusti 2016 10:57




Man kan inte undvika att reflektera över alla dessa bilbränder som fortgår alltjämt i våra förorter, nyheter som  börjar bli så pass vanliga att det upplevs som ett slags normaltillstånd, något man får räkna med i socioekonomiskt svaga förorter med hög ungdomsarbetslöshet.  Man kan ju tänka sig hur det skulle kännas att se sin bil som man använder varje dag till jobbet som ett förkolnat stålskelett på parkeringsplatsen. För att inte tala om de praktiska bestyren med bilförsäkringar, premier och ersättningar för uppkomna skador.  -  Bilen får inte bli en klassmarkör, symbolen för det kapitalistiska samhället och körkortet förbehållet de välbeställda.


Det finns politiska intressen som vill se att man löser problemen med fler poliser, gummikulor och vattenkanoner.  Jag hade önskat att idéburna organisationer och församlingar med dess medlemmar skulle involvera sig mer i volontärarbete under helgkvällar och nätter.  -  Men i grunden är det en fördelningspolitisk fråga för politikerna att lösa.



 


Av Krister - 15 augusti 2016 21:21



Gjorde mitt första bågskytte för säsongen nu ikväll. Senare under hösten fortsätter vi inomhus. Det är förstås inte samma sak som att vistas utomhus på en vidsträckt gräsbevuxen äng med klubbstuga. Jag har skjutit med båge i över ett år nu, det finns mycket att lära. Det sägs att man bör skjuta ett hundra pilar varje dag för att bli hyfsat bra, den tiden har jag förstås inte. 


Det allmäna intresset och rekrytering inom bågskytteföreningarna beror mycket på hur stort utrymme sporten får i media. I OS 2016 är det Christine Bjerendal som får stå för den svenska representationen, hon tog sig till 16-delsfinal men förlorade i mötet med nordkoreanskan Kang-Un-Ju. Annars är det tunnt från svenskt håll i bågskyttesammanhang. Det finns väl kanske inte så mycket pengar att tjäna inom bågskyttet. -  Skulle väl egentligen kört ett träningspass efteråt, men jag kände mig för trött för det.




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<<
Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards