Alla inlägg den 22 juni 2018

Av Krister - 22 juni 2018 22:18





Midsommaraftnar ska man väl inte behöva sitta hemma ofrivilligt ensam, jag ringde en kamrat som jag visste befann sig i den situationen. Vi tog jordgubbstårtbiten med kaffe i Sigtuna stad i år med tonerna från traditionell folkmusik och dansen kring midsommarstången i bakgrunden. Han skulle tillbringa tiden med att se fotboll senare under kvällen. 


Det finns de som väljer att jobba istället för att slippa engagera sig under storhelgerna, pratade med en person som skulle göra det ikväll av den anledningen. Det blir legitimt att inte göra något, jobbet kallar.

Det är väl egentligen inte så märkvärdigt att duka upp med kokta ägg, inlagd sill, gräddfil och gräslök, några färskpotatisar och en kartong jordgubbar för att haka på midsommartraditionen.


Tog en tur ut med en person till Kista gallerian ikväll där jag fick betala parkeringsavgift. Var osäker på om det räknades som helg idag. Stannade till på Mc Donald´s på återresan söder om Arlanda. Det har varit en omväxlande väderlek under dagen med ömsom regn, ömsom sol. Som man kan förvänta sig av en midsommar.







         












Av Krister - 22 juni 2018 09:44




Igår var det midsommarsolståndet. Den tillfälligt tillsatte kyrkoherden påminde mig om det efter gårdagens torsdagsmässa, det är lätt att missa. I dagens blogginlägg fick huvudrubriken först ordalydelsen "mot mörkare tider" vilket låter lite trist med tanke på att de ljusa kvällarna fortsätter ett tag till in mot hösten. 

 

Intill cykel- och gångvägen i Pinbacken som leder ner mot Märsta centrum, fanns det mogna om än små smultron vid vägkanten. Säsongens första jag äter av, men kanske också de sista. Smultron gör en del av sommaren.

Korta avsnitt av cykel- och gångbanan består av asfalterarde rester av den gamla Stockholmsvägen, rikstretton, eller gamla E4 som trafikerades fram till i början av sjuttiotalet. Färgrester av de gula spärrlinjerna biter sig alltjämt fast i vägbeläggningen som påminner om den skymda och doserade vägkrökningen. Det rådde både stanna- och omkörningsförbud på avsnittet som leder fram till järnvägsbron.







 




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards