Alla inlägg under december 2016

Av Krister - 17 december 2016 20:26




Intog lördagskaffet i Sollentuna köpcentrum idag, på LeCroissant, med levande julmusik i bakgrunden. Bastonerna tog över den kvinnliga vokalisttstämman. Ovanligt nog slog sig en kafépersonal ner och pratade med oss en stund vid bordet.

 

På tal om etnicitet och ursprung, konstaterade han som etnisk kristen syrian att allt fler har lärt sig förstå skillnaden på begreppen syrian och syrier. Syrier kallas en medborgare i nationen Syrien. Syrianer är alltså en nationalitetsoberonde nutida kristen minoritet som har sina rötter i Syrien, Turkiet och Irak. 


De som kallar sig assyrier, menar att de härstammar från de forna assyrierna. De som ser sig som syrianer anser sig härstamma från det arameiska folket. Inte helt lätt att hålla reda på.






Av Krister - 16 december 2016 23:03



Det stör mig att det ska vara så många tekniska prylar som ska laddas upp dagligen. Nu ligger mobilen på laddning, paddan laddades upp i morse. Generatorn i bilen laddar upp bilbatteriet, så det tänkar man inte så mycket på, men där finns också en mobilladdare som kopplas till eluttaget. Vi får se hur kall vintern blir, batterierna i mobiltelefonerna är känsliga för kyla och vem förbereder sig för det?

 

 



Av Krister - 15 december 2016 20:08



Köpte en flaska alkoholfritt rödvin på Systembolaget ikväll. Det begränsade utbudet var väl inte vad jag tänkt mig och det var inte helt lätt att hitta det alkoholfria i hyllorna. Systembolaget borde ligga steget före med ett bredare sortiment. Vitsen att köpa något där finns egentligen inte då både Coop och Ica har liknande utbud från samma producenter.

 

Det australiska Rawson's Rekreation innehåller 3,2 kolhydrater per 100 ml varav sockerarter 3,2. Det är väl ett hyfsat lchf-vin. Sedan beror det ju på mängden man får i sig, här riskerar man ju inte att bli full i varje fall och yrsel får man ändå.




 

Av Krister - 14 december 2016 23:22



Efter influensan har jag gått ner till 74,6 kg. Ställde mig på vågen efter det sena gympasset ikväll. Numera kan jag enligt bmi säga att jag har normalvikt och har inte legat på den här viktnivån sedan tjugoårsåldern. Eftersom jag har problem med halsen och känner mig förkyld just nu, blev det bara cykel i ett lugnt tempo i dryga halvtimmen och sedan bastu.

Självkänslan har förstärkts rätt mycket vilket märks på att jag klär mig på ett annat sätt nu, skjortan stoppas ner innanför linningen och jag föredrar mer åtsittande t-tröjor. 


Blodsockret fastande låg på 5,0 mmol/L i morse.




Av Krister - 13 december 2016 23:30




Tittade till en lägenhet nu ikväll där familjen är bortrest i några månader vilket jag har åtagit mig. Det är trist att göra det då jag vill möta liv och rörelse innanför dörren och det finns inget som påminner om julen. Spola vatten i avloppen. Här behöver jag inte vattna blommor eller mata husdjur, men posten ska gås igenom.  -  Det har regnat idag och det är fortfarande glashalt. Man kan tänka sig hur det ser ut på akuten nu. 





Av Krister - 12 december 2016 22:31





Gjorde en tur ut till den lite så här års ödsliga Skokloster i det snövita vinterlandskapet i eftermiddags. Takrenoveringen av slottet har tagit dryga tre år, men nu är byggnadsställningar borta, så arbetet är väl slutfört nu.  Blodsockret låg på som mest 6,4 mmol/L i morse, vilket är för högt i mitt tycke med min kostbehandlade diabetes, men för andra med typ 2 diabetes är det lågt. Det beror på var man lägger ribban. Jag har haft låga och bra sockervärden i en vecka nu som legat mellan 4,9 och 5,7  mmol/L ungefär. Jag har lite svårt att förstå att inte fler är försiktigare med kolhydrater och socker för att slippa medicinering, men vi är olika.


Tog en Big Mac i kväll och påminns varje gång om att den innehåller tre brödskivor, och när jag plockar bort två av skivorna i burgaren blir det knappt något kvar att äta av den. Det blir inte heller någon mättnad som står sig. - Bilder från Skokloster under måndagen.




     






Av Krister - 11 december 2016 21:54




I skuggan av nobelfesten har jag hunnit med att göra ren bilen i fredags kväll från vägsmutsen med ett halvhyfsat resultat. Så här års är det lätt att lera biter sig fast i fälgarna och skapar obalans i framhjulen. Det är lättast att gå in bakom fälgarna med fingrarna för att få bort geggan. När långvarig kyla och salt fryser till is kan snögloppen frysa till i fälgarna och skapa obalans där också. Man får ställa sig i ett uppvärmt garage för att komma tillrätta med problemet.


Såg prisutdelningen på SVT play först nu ikväll. - Fredsprisutdelningen i Oslo var mycket känslomässigt medryckande där den Colombianska presidenten fick motta priset. Det norska kungahuset såg uttråkade och trista ut, de borde väl få visa upp mer av den kungliga glansen de också. 

 

 


 

Av Krister - 10 december 2016 16:04



Det händer ofta när jag pratar med mina syskon och vänner i min genaration att vi glider in på upplevelser i samband med yrkesliv och bilägande. Det fanns en del som var bekymmersamt då, men är roligt att återberätta nu då man ser händelserna med distansens patos och kolorit, som författaren Lars Gyllensten skulle ha uttryckt det.


Vi skrattade gott åt sannhistorien om pojken som hade en mus i en bur med sig under taxiresan som han visade upp för chauffören. Musen slant ur händerna och levde sitt eget liv i några dagar i taxin och livnärde sig på kablar i anslutning till taxametern och andra pappershandlingar som blev skadade. - Problemet löstes med att lägga ut en råttfälla.





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards