Direktlänk till inlägg 20 juni 2018

Med vändande Ålandsbåt

Av Krister - 20 juni 2018 20:13





Hade räknat med sjögång på Ålandshav när vi dagsturade med Eckerölinjen mellan Grisslehamn och Eckerö idag. Det har varit vindstötar i några dygn innåt landet, men det var rätt lugnt på öppet vatten.

Vid den här tiden på året brukar de vara gott om plats på båten i veckorna innan semestersäsongen börjar på allvar, nu idag med 774 passagerare ombord vid tioavgången och 646 på återresan. Ser här i bloggen att vi åkte den 29 juni förra året med samma dagstur. Klarblå himmel fram mot eftermiddagen med behaglig värme på däck, men så vände det plötsligt på återresan med ett tilltagande molntäcke och svalare luft, tog på mig den svarta skinnjackan idag.


Förra året installerades nya parkeringsautomater på långtidsparkeringen för Eckerölinjens passagerare, parkeringstiden var då tillfälligt avgiftsfri. Nu har det införts dygnetruntavgift, men avgiften ligger på tjugo kronor för tolv timmar, inget att orda om. Däremot är betalsystemen krångliga för den ovane, jag fick förklara för en äldre man hur det gick till med kortbetalningen, alternativet via sms krånglar till det. Det brukar bildas långa köer framför automaterna.


En tur/returresa med MS/ Eckerö kostar fortfarande 120 kronor, ett relativt billigt nöje bortsett från transportkostnaderna till färjeläget och det som ska spenderas ombord.

Den obligatoriska räkmackan kostade 89 kronor och kaffet 21 kronor. Testade filbunken från Ålandsmejeriet.

Det var prisrabatt på Clean Classic duschgel 177 ml. nedsatt med 90 kronor, ordinariepris 169 kronor. En tub L´Homme Lacoste 150 ml. duschgel 99 kronor. Jag köper enbart duschgel i regel. Parfymer, Deo Stick och spray är jag inget för. Fotvårdande salva glömde jag bort att kika efter.

Det kan vara svårt att hitta vissa varumärken om man vill ha något utöver det vanliga. Taxfreeshopen på Ålandsbåten har ett smalt utbud. Ska man handla på nätet måste man väl veta innan hur produkterna doftar.

Alkoholfritt fanns i begränsat sortiment lite svårt att hitta i butikshyllorna, och de riktigt mörka chokladsorterna på över 90 procent får man handla på annat håll.


Det är kul att tura över en dag emellanåt såhär bara för att betrakta köpbeteenden och folk i allmänhet.  - Bilder från dagens dagstur, det kanske blir en tur senare i höst.






                 










 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - Torsdag 28 mars 21:03

  Körde några maskiner på morgonen och fick vänster strålkastarlampa på bilen bytt på verkstaden vid middagstid, lampan slocknade igår kväll.    Gjorde simpasset i Märsta på eftermiddagen, hämtade N i Täby. Tog snabbmat på Sibyllas i Väsby på å...

Av Krister - Onsdag 27 mars 21:10

Det kändes vår i luften idag. Tussilagon lyste gul i dikesrenen och säsongens första blåsippor hälsade våren kommen i Rosersbergs slottspark där vi tog den två timmar långa promenadrundan.   Jag fick ett muntligt besked i måndags om att  packn...

Av Krister - Tisdag 26 mars 21:05

  Vi beslutade oss för en promenad vid Hammarby kyrka på förmiddagen i den för årstiden typiska väderleken med stora snöflingor, dis och regnblandad snö.  Den branta stigen som leder upp till klockstapeln utmanar kondtionstyrkan i benen.   ...

Av Krister - Måndag 25 mars 20:46

Besökte verkstaden på morgonen, packboxen under motorn läcker. Det blev fel i beställningen, så jag ska lämna in bilen en annan dag.    Deltog i socialnämdens sammanträde i eftermiddags som avhandlades på en timme där den nya socialtjänstlagen...

Av Krister - Söndag 24 mars 23:35

    Familjegudstjänsten i Kista församling var välbesökt på förmiddagen med varmkorv och kyrkkaffe efteråt. Firade systerdotterns fyrtioårsdag på Scandic i Bredden i eftermiddags. Det finns två Scandichotell i Väsby, jag utgick från att det var h...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards