Alla inlägg den 16 juli 2018

Av Krister - 16 juli 2018 23:13




Farmaceuten nämnde något i förbifarten om att det är barn och äldre som far illa i den ihållande värmen och det är vätskeersättning som efterfrågas mest just nu. Och så tillade hon vikten i att skydda sig med solskyddskräm mot direkt solljus. Vi svettas ut mycket salt i hettan, för att inte tala om alla klädombyten. 

Man kan göra egen vätskeersättning läste jag på nätet, men eftersom jag har inlagd ansjoviskryddad sill på 6,9g salt och Lindösalami på 4g som jag blandar i Keldas thaisoppa, så klarar jag mig nog rätt bra då det gäller saltbehovet. 


Tog en bild från Solna centrum i halvsextiden. Det var lugnt i trafiken och taxiförarna hade väl inte allför mycket att göra. Hade egentligen ingen lust att köra i stadstrafik i värmen, och tänker på bussförarna och andra yrkeschaufförer som våndas i denna värme. Många av linjebussarna har väl klimatanläggning som svalkar nu för tiden skulle jag tänka mig, om tekniken fungerar. Den finessen fanns inte på min tid som bussförare. Nej, busskörning i förorternas asfaltsöknar har jag fått nog av, jag ställde linjebussen vid Solna centrum för rast högsommaren 1979. Området är till stor del bebyggt med bostadshus numera.






 







Av Krister - 16 juli 2018 09:26




En stor del av mina övre tonår växte jag upp i Knivsta, stationssamhället mellan Märsta och Uppsala. Tanken var att jag ville återuppliva gamla minnen, och firade därför födelsedagen av den anledningen på orten. Det var sagt att vi i sällskapet först skulle äta på en av de mest långlivade tavernorna som vi känner till. Så blev det inte för personalen höll på att stänga ner och skulle bada mot eftermiddagen. Därför blev det Mike´s som är inhyst i den gamla brandkårsbyggnaden nere vid järnvägsstationen. En saesarsallad med stekt fläsk beställdes in för mitt vidkommande, ett riktigt bra val av restaurang med god mat.


Men utsikten över "fängelset" som någon likställde byggkonceptet på den gamla brädgårdstomten, alltså trångbodda bostadsrätter för ungdomar, kan man ha delade uppfattningar om.

En klen tröst är att även politikerna i den borgerligt styrda kommunen får uppleva betongförortskänslan av betongförort.






       








Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards