Alla inlägg under december 2020

Av Krister - 23 december 2020 16:32



Tänk vilken kontrast det är från den ena dagen till en annan. Gårdagens tunga moltäcke mot dagens växlande molnighet och klara himmel. Drottning Silvias födedelsedag högtidlighålls med allmän flaggdag vilket man påmindes om ute i Rosersberg under dagens promenad. Slottsparken var rätt välbesökt, seniorer och en och annan barnfamilj som grillade vid badet.


Det var tveksamt om jag skulle tillåtas besöka en person fysiskt på ett äldreboende idag med en julblomma. Först var det sagt att jag skulle lämna julklappen till personal i entrén. Tog på mig ett visir som boendet tillhandahöll, munskydd och spritade händerna redo för besöket och uppmanades hålla avståndet.

 

På ett annat boende var det handsprit och munskydd som gällde och på ett tredje uppmanades jag använda munskydd utomhus under promenadrundan.

 


         






Av Krister - 22 december 2020 21:17



Promenadrundan i det leriga och grådisiga vädret är något man får stå ut med om man inte väljer att hålla sig inne.  Tog fikat i det fria och torkade bort fukten på bänken utanför Shellmacken. Idag var vi själva, annars brukar det vara en och annan motionär som är ute och rör på sig i motionsspåret längsmed Fysingen.


Det fanns ingen lutfisk att köpa på Coop ikväll, så det blev ett besök på Lidl. Det är olika, det har funnits lutfisk på julbordet vissa år, man tar seden dit man kommer och det värdfolket har för vana att duka upp.  

 

   











Av Krister - 21 december 2020 22:34



Att stiga upp i ottan är väl inte riktigt min grej, avtalade tid med verkstaden på OK till åtta för att få multifunktionsremsbytet ur världen. Remmen såg lite sliten ut, förmodligen det första bytet som gjorts på Opeln under de tolv åren bilen hängt med. Kontrollampan för trasig glödlampa släcktes samtidigt. Det är bara ett dimljus som är tillåtet baktill och det var just den glödlampan som brann som det var problem med.


Mina iranska vänner ska fira Yalda, den persiska motsvarigheten till midvinterblot nu i dagarna, men det hindrande oss inte till julklappsutbyte idag. Det är ju vintersolståndet, den kortaste dagen och längsta natten. Nu går vi äntligen mot ljusare tider och det kan vare sig pandemi eller något annat sätta stopp för.



 


 





Av Krister - 20 december 2020 22:21



Det fanns plats för oss så vi kunde slå oss ned för att fira gudstjänst i Kista idag den fjärde söndagen i Advent. Max åtta personer, det tillkom en och annan besökare under tiden, tände ljus i hållaren och gick vidare. Till stor del bestod gudstjänsten av julmusik till piano och nattvard.


Besökte det nyöppnade Coop i Bredden, men fick inta tag i annat än hushållspapper som ska vara av en viss sort till personen jag gjorde inköpen till. Sköljmedel på Rusta och så femton förpackninger talgbollar i nät som fannas på Bauhaus. Det kan bli rätt tungt att bära. Personal släppte in ett visst antal åt gången för att följa restriktionerna.



   





Av Krister - 19 december 2020 22:08



Det klarnade upp på eftermiddagen, och fick därmed en kortvarig upplevelse

av den decemberbleka solen på promenadrundan i det för eftermiddagen 

välbesökta naturreservatet Björkby-Kyrkviken i Vallentuna. En av de få soltimmar vi har fått hittills i december, man får passa på. Horisonten stod i lågor med nedgående sol.


Utsikt från ett av rummen i Hammarby Apotek där vi fikade på förmiddagen.

Använde munskydd när jag besökte nya Willy:s i Häggvik idag, men det var ingen direkt trängsel. Det var ett fåtal som använde mask. Temperaturen har legat som högt på åtta plusgrader.



   


 







Av Krister - 18 december 2020 22:44



Kontaktade försäkringsbolaget och frågade om de kunde ersätta den ena slitna fjärrnyckeln till Opeln mot en ny på försäkringen, men förutsättningen gäller vid förlorad nyckel eller så ska nyckeln vara så pass skadad att den inte går att använda. Fjärrnyckeln till Kian gick i flera bitar, så där var det ingen tvekan om att försäkringsbolaget tog kostnaden. Den jag har nu fungerar, men är trög att använda. Fick ett skadenummer så skulle de fatta beslut om jag kunde få ersättning eller inte efter ett besök på märkesverkstad igår, men det blev ingen skadeanmälan.


Lite oväntat fick jag istället nyckeln omkodad utan kostnad, men jag är lite tveksam om felet avhjälptes. Kontrollampan för trasig glödknopp började lysa konstant, förmodligen är det en trasig eller glapp glödlampa i ett av dimbakljusen i bagageluckan.


Medelförbrukningen ligger på 0,7 liter per mil, inte så farligt med tanke på att turbomotorn på två liter ligger på 175 hästkrafter.

Tvättade bilen i snabbtvätten på OKQ8 i Säby söder om Uppsalainfarten ikväll. Anläggningen har fått ny automatik och nya borstar.



 







 

Av Krister - 17 december 2020 19:54



Det är en för mig okänd art av Barkborre som har gröpt dessa gångar i den förmultna trädstammen ute på Wenngarn som påminner mycket om träsnideri. Man låter liksom blicken svepa över motivet och stannar till inför en och annan detalj i mönstret. Vackert, sagolikt och väcker inspiration. 



     





Av Krister - 16 december 2020 13:12



Besökte Wenngarn i dag med en gångtid på över en timme i det behagliga och milda vädret, uppåt sju plusgrader. Kafé Kulturstallet håller öppet torsdag till söndag. Slottsparken ser eftersatt ut efter en tidigare upprustning av området och det innebär en risk för fallande träd och grenar. 


Utsiktsplatsen i Askarehage naturreservat i bild. Den stora grusbelagda planen har blivit avgiftsbelagd sedan sist. Det finns en avgiftsfri parkeringsplats i närheten av naturreservatet, men den används av främst företagsbilar.



                    


   









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards