Alla inlägg under december 2020

Av Krister - 15 december 2020 22:54



Är det inte märkligt att det i mitten av december är så pass milt som uppåt sju plusgrader som det var idag. Det kändes i varjefall hyfsat lätt att göra promenadrundan ute vid Löwenströmska. Molntäcket låg inte så tungt över oss, och det gick bra att slå sig ned på de torra bänkarna utanför Shellmacken.


I området intill badet i sjön Fysingen har betesmarken omgärdats med ett nytt elstängsel och några passager i trä byggts försedda med färistar där klövdjuren inte gärna tar sig över.



         





 




Av Krister - 14 december 2020 22:55



Folktandvården lämnade återbud via sms på min inbokade tid idag på grund av sjukdom. De skulle kontakta mig för en ny tid.

Besökte Bilprovningen för att få det senaste besiktningsprotokollet på Opeln, men de kunde inte få fram uppgifter om var den senaste besiktningen utfördes.

På Besikta bilprovning gick det inte heller att få fram uppgifter. 


På Opus fanns uppgifterna om att Opeln besiktades senast i maj förra året på Carspect bilbesiktning, och på Carspect fick jag information om att bilen blev godkänd utan anmärkning. Pandemin har gjort att besiktningsperioden skjutits fram sju månader och där hittade jag anledningen till det sena besiktningsdatumet i slutet av februari nästa år.


Ringde till OKQ8 i Upppsala där bilen servades i många år och fick fram uppgifter om underhållet, beställde tid för ett multifunktionsremsbyte i nästa vecka. Det var den punkt som inte hade utförts enligt serviceprogrammet.

I servicehäftet ser man att batteriet i fjärrkontrollen ska kontrolleras. Jag minns att en personal på en Kiaverkstad inte visste hur man bytte batteriet i nyckeldosan, jag sa att det fanns information om det i handboken och visade demonstrativt hur det gick till.

Däckreparationssatsen kontrolleras också i serviceprogrammet.



 










Av Krister - 13 december 2020 20:52



Gick hastigt in på nätet för att se Luciamorgon från Jukkasjärvi på SVT play i efterhand under morgonen. Någon direkt luciastämning har inte infunnit sig iår.

 

Besökte Kista galleria på förmiddagen, kyrkan var fullsatt, det är fortfarade max åtta personer som får vistas samtidigt i lokalerna. Någon direkt trängsel var det inte i butikerna, det var snarare rätt glest. Köpte en tröja i julklapp på Dressmann som personen jag hade med mig fick direkt oinslagen som vi brukar göra.


Skrev de fyra julkorten, någon enstaka har kommit med posten.  Jag har sett en klar minskning av julhälsningar genom åren.



   












Av Krister - 12 december 2020 21:19


 

Köpte två paket kaffe till en person idag som nöjer sig med det i julklapp, men ska ändå slås in i julpapper. Så är det visst julkort som ska skickas till personer som förväntar sig en julhälsning. Det mesta måste göras nu i veckan som kommer. Och så dessa gula, röda och bruna chokladaskar som ska slås in.


Vi tog latten i Hammarby Apotek idag, jag har varit osäker på hur öppettiderna har varit sedan de nya ägarna tog över och som driver verksamheten vidare. Lussekatten var fortfarande varm hämtad direkt från bakplåten. Det är lugnt ute på kaféerna i dessa tider, och det serveras julmat trots allt. Och så en tur till Arninge i det grådisiga vädret.




 





Av Krister - 11 december 2020 22:25



Hämtade sommarhjulen till Kian som jag har förvarade på en däckfirma söder om Tierp i förmiddags. Lämna dem med bilen på bilfirman utanför Uppsala. Soulen gick med lastbil utomlands som reservdelsbil redan idag, jag gissar till öststaterna. Det går inte så lätt att sälja långmilare här i Sverige. 


Det blev min första resa med det nya vrålåket, en Opel Vectra Caravan. Färden ner till Arlanda blev rätt bullrig i 100 km/tim. Fick en gummiupphängning monterad som fattades och en klämma som svetsades fast på avgasröret på OKQ8, bilen gick tystare efter verkstadsbesöket. Opeln är nybesiktad, så det borde ha blivit en anmärkning på det, tycker jag.


Det ligger fyra allrounddäck pålagda runt om, så några sommarhjul till däckförvaringen blev det inte, lite snopet. Jag får söka efter nya fälgar och sommardäck mot vårkanten.

Det här med att visa noggrannhet i de små detaljerna tycker jag är viktigt. Det satt olika ventilhattar på däcken, en ventil saknade hatt,  fyra för tjugo spänn i butiken. Inte heller kulskydd fanns på dragkroken.


Det ska gå att byta H7-halvljuslamporna på några minuter, sa försäljaren. Köpte två i reserv.

 

   






Av Krister - 10 december 2020 16:41



Under tiden parkeringsdäcket renoveras har vi i föreningen blivit anvisade en tillfällig grusbelagd plan att ställa bilarna över vintern. Bilen på höger sida inkräktade så pass på min parkeringsyta att jag fick lirka mig in mellan bilarna igår kväll i mörkret. Det som irriterade mig mest var att det finns gott om plats på den högra sidan om grannens bil att breda ut sig på. 

 

Idag var jag in på Biltema och skaffade brandgula snöstänger med reflex för att markera gränslinjen.



 











Av Krister - 9 december 2020 14:27



Mälardalsleden är Sveriges äldsta cykelturistled och sträcker sig runt Mälaren. Det är Svenska cykelsällskapet som ansvarar för skyltning och kartförsäljning. Leden är markerad med röda cykelskyltar. Görvälns naturreservat har vägvisarskyltar av trä. I Rosersbergs slottsområde är de förvisso alltjämt gråblå väderbitna vägvisare, och det är tveksamt om jag skulle ta mig fram annat än med crosscykel i terrängen.


Den orange färgen på träd, stolpar och vägvisare markerar Upplandsledens sträckning. 



   






Av Krister - 8 december 2020 20:13



 

Eftersom eftermiddagen blev en jobbfri idag var det tänkt att jag skulle titta på en Ford Focus utanför Uppsala som hade utannonserats på nätet. När jag hade tagit mig in på avtalad tid fanns inte försäljaren där, annonsen hade tagits bort och bilen var såld. Men han ringde i varje fall och meddelade, två gånger.


Bestämde mig för en Opel Vectra turbo med stort lastutrymme på en annan bilfirma, så nu är sökandet över för den här gången. Om det är rätt bil för mig som snart når pensionsålder, kan man fråga sig. Nu har jag gott om utrymme i varje fall, och dragkrok. Den är en fördel, jag har blivit både påbackad och påkörd under åren och då hade en dragkrok varit bra. 


Serviceboken som inte var elektronisk, var ifylld som den skulle så det är bara att fortsätta. Bilen har rullat fjortontusen femhunda mil, så det finns myckat att slita på i några år framöver. Kian tas i inbyte som reservdelsbil, så den går till återvinning framöver.


Det milda decembergråa vädret fortsätter alltjämt, en lägesbild från dagens promenadrunda.



   









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards