Alla inlägg under december 2020

Av Krister - 7 december 2020 20:55



Provkörde en nio år gammal Toyota Auris som rullat sexton tusen mil i förmiddags. De ville ha sextioåtta tusen för bilen. De dubbade vinterhjulen gjorde färden rätt bullrig. Toyota anses hålla hög kvalitét och vara pålitlig, vilket påverkar inköpspriset. Eftersom jag har kört dieselbil i tio år, vill jag köra på bensin igen. Det tar längre tid att få upp värmen i dieselbilar än i bensinbilar när kylan kommer, och det luktar illa om avgasutsläppen vid lägre temperaturer.


Toyota Auris kom redan 2007 med elektronisk servicebok, vilket var helt nytt för mig, serviceboken saknades i handskfacket. Försäljaren gav mig inte historiken, så det kändes som att köpa grisen i säcken. Mer får man veta först när man köpt bilen och besöker verkstaden. Det ska kunna gå att få serviceinformation i bilen också, men det förutsätter att man är insatt i tekniken.


Inköp i Täby centrum och snabbmat på BK på eftermiddagen.




 













Av Krister - 6 december 2020 22:26



Att se livesända gudstjänster på Youtube är inte som att bevista möten fysiskt. Jag har gått in på ett antal på förmiddagen, men det känns rätt tråkigt i längden.

Handlade på Coop idag, kortavläsaren medgav inte överföringen från Nordeakontot. Kassapersonalen skruvade på sig under tiden jag fiskade fram Swedbankkortet.


Det händer inte så särskilt ofta, men jag har insett att det är en fördel att ha flera olika betalkort på sig eller andra betaltjänster. Nordeakortet fungerade i kontantautomaten och pengar fanns på kontot, så något strul med överföringen var det.






  


 

Av Krister - 5 december 2020 21:31




Luftade vinterhjulen på bilen på OKQ8 mot kvällen. Som jag har återkommit till tidigare ser vinterdäcken halvplatta ut, men det var rätt ringtryck och det kändes skönt att få det ur världen för den här gången.

Förmodligen blev det säsongens sista latte ute på Torsåker och Nut House, 

verksamheten gör ett tillfälligt uppehåll sålänge pandemin pågår. Vi söker oss till andra platser som inte har drabbats lika hårt av den sinande tillströmningen av gäster.


För en femtiolapp får man lite vardagslyx från Coops varuhyllor. En duschgel från Rock Face. Doften påminner om andra kända varumärken på marknaden. Jag undviker roll-on parfymer, rakvatten som är uttorkande och dofter i sprejburk. www.rockface4men.com  Rock face har olika betydelser, klipp- eller bergvägg kanske är mer passande.

 


   

 






Av Krister - 4 december 2020 22:28



Den utomhustvätt som jag brukar använda på OKQ8 i Säby vid den södra Uppsalainfarten, var nedstängd ikväll. Anläggningen ses över just nu, underhållsarbete pågår. 

Jag spolade ren bilen så gott det gick från lera på utomhusanläggningen Autospa utanför Gränby. Det fanns inga borstar att rengöra med, så resultatet lär jag få ser i dagsljus i morgon.


Tittade på en nyare bil idag, jag förstår inte hur biltillverkare som har vit textil som tillval tänker när det är så lätt att stoltyget fläckas och drar åt sig textilfärg. Skinnklädsel kan man torka av, men just textil är väl inte så praktiskt val med tanke på barnfamiljer. Man får använda filtar som skyddar eller skaffa stolöverdrag och tänka på vad man äter och dricker i bilen.







Av Krister - 3 december 2020 22:51



Tornväktaren


Ej allvarsam tanke i hjärat slår rötter

när dagen står över oss, stojande fröjd

då solar sig glatt på var leende höjd,

och dansar kring fälten med vingade fötter.

Men sen det blir tyst och den heliga natt

har kastat sitt stjärntäcke ut över världen,

då bortdunstar yrslan, då insomnar flärden

och hjärtat ser ner i sin bortgömda skatt.

Och ögat förtjust mellan blommorna vankar

som skina där högt på den himmelska äng,

och renare känslor och djupare tankar

kringsväva på mäktiga vingar din säng.



Esaias Tegnér (1782 - 1846)






Av Krister - 2 december 2020 14:00



Utanför Rosersbergs slott har en julbock placerats i rondellen. En rondellbock kan man säga. Inne på slottsgården står en permanent rondellhund i den gräsbeväxta rondellen, en bronsskulptur som ser ut som en vinthund.

Rondellhundar var ju en form av spontan gatukonst som uppkom som en trend åren 2006, 2007 och blev en liten folkrörelse i Sverige.


Det fick räcka med en gångtid på lite över en timme och över sju tusen steg idag. Lederna stramar när det är svalare ute, och den där energin finns inte just nu.






       





Av Krister - 1 december 2020 22:10


Fågellivet bjuder på oväntade inslag som förhöjer vadagsupplevelsen. Ett svanpar med ungar och änder som möttes i samma ögonblick vid sjön Fysingen under dagens promenadrunda i det fuktmättade grådiset.


Anslöt mig till församlingsrådets webbsammanträde ikväll. Det kändes lättare att ta det via telefonen, men det finns andra möjligheter via webbkamera. Det gick bra det också, det är lätt att man pratar i munnen på vandra.

Kommande mötesprogram styrs av Folkhälsomyndighetens rekommendationer, mycket känns osäkert. Jag fick igenom att en av kollekterna skulle gå till ortens scoutverksamhet.



        







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards